deskiKrajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie we współpracy z SGGW w Warszawie, organizuje dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych seminarium połączone z warsztatami kulinarnymi pt. "Dieta śródziemnomorska sposobem na długie życie". Szkolenie odbędzie się w terminie 22-24 stycznia 2018 r. w Warszawie.
Z uwagi na dużą liczbę zgłoszeń limit miejsc został wyczerpany.

Do udziału w szkoleniu zapraszamy tych nauczycieli, którzy dostaną indywidualne potwierdzenie uczestnictwa.

Lista osób zakwalifikowanych została sporządzona według kolejności nadesłanych zgłoszeń, z ograniczeniem do 1 nauczyciela z danej szkoły.

Celem warsztatów jest uzyskanie i poszerzenie wiedzy na temat diety śródziemnomorskiej oraz śródziemnomorskiego stylu życia i jego wpływu na zdrowie i długość życia człowieka.

Uczestnicy zostaną zapoznani z następującymi zagadnieniami:

  • Charakterystyka kuchni basenu Morza Śródziemnego.
  • Specyficzne składniki i potrawy kuchni śródziemnomorskiej i jej wpływ na pracę mózgu i serca.
  • Walory zdrowotne diety śródziemnomorskiej i jej najważniejsze zasady.

Dodatkowo odbędzie się 17 godzin warsztatów w trakcie których uczestnicy pod czujnym okiem dietetyczki i restauratorki Pani Aliny Suder będą doskonalić swoje praktyczne umiejętności sporządzania typowych potraw dla kuchni basenu Morza Śródziemnego

Uczestnicy zostaną zakwaterowani w Capital Apartments Pokorna 2 m.105 (1.klatka - 2 piętro); tel.  22 635 38 38

Udział w seminarium jest bezpłatny a uczestnicy przybywają w ramach delegacji służbowych.

Lista uczestników seminarium dostępna na Portalu Edukacyjnym KCER.

Program seminarium