Szlakiem specjałów kuchni czeskiej i austriackiej

 Rezerwacja zakończona
 
72
Kategoria
Szkolenia
Termin
wtorek, 20 październik 2020 - niedziela, 25 październik 2020
Miejsce
Mokrzeszów, Teplice nad Metují (Czechy)
Telefon
22 729 59 05, 22 729 73 02
E-mail
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Forma realizacji
seminarium / warsztaty
Osoba odpowiedzialna za realizację
Małgorzata Pawlonka

Adresaci / Grupa docelowa uczestników:

  • nauczyciele kształcenia zawodowego prowadzący zajęcia z przedmiotów gastronomicznych

Zamierzone cele:

  • poznać lokalne atrakcje kulinarne
  • poznać systemem kształcenia zawodowego w Czechach i Austrii
  • przeanalizować sposoby promocji kulinarnego dziedzictwa i bogactwa tradycji regionu
  • poznać produkty tradycyjne
  • nabyć umiejętność doboru surowców charakterystycznych w kuchni austriackiej i czeskiej
  • sporządzić i podać potrawy i napoje typowe dla kuchni austriackiej i czeskiej
  • ocenić organoleptycznie sporządzone potrawy

Instytucje współpracujące:

  • Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Mokrzeszowie
  • Szkoła Hotelarsko – Gastronomiczna w Teplicach nad Metují (Czechy)
 
 

Terminy

  • Od wtorek, 20 październik 2020 do niedziela, 25 październik 2020